YOZGAT / MERKEZ - Toki Şehit Mehmet Koçak Ortaokulu

Ock

2022/2023 Eğitim Öğretim Yılının ilk yarısı başarıyla tamamlandı, öğrencilerimiz karnelerine kavuştu. İkinci dönem 6 şubat pazartesi günü başlayacaktır. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz.

Ara

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla İl İnsan Hakları Kurulu ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda İnsan Hakları ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen resim yarışmasında öğrencilerimizden Eren Eraslan ve Amine Şahinol 2. lik ve 3. lük dereceleri alarak başarılı oldular. Dereceye giren öğrencilerimize ödülleri Valimiz Ziya Polat tarafından verildi. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Ara

Ulusal Ajans tarafından desteklenen Erasmus+ projesi kapsamında okulumuz öğretmenlerinden Ahmet TASDEMİR, Hakkı Atilla ŞİMŞEK ve Muhammed Emin EMİR "İş başı gözlem ve öğretmen entegrasyonu" etkinliğinde yer almışlardır. Bu proje kapsamında çeşitli okullarda Hollanda eğitim sistemi yerinde gözlemlenmiş ve bilgi alışverişinde bulunulmuştur.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Arçelik A.Ş. arasında 'Dijital Kanatlar' Projesi iş birliği anlaşması imzalandı. Proje 81 ilde 100 okulda 3 yıllık süreyle ortaokullarda 5-6. sınıflarda Bilişim Teknolojileri ve Yazılım derslerinde, 7-8. sınıflarda ise Teknoloji ve Tasarım derslerinde uygulanacak. Proje kapsamında seçilen pilot okullara İpad, Macbook Air, Twin kodlama seti, Arçelik 3D Yazıcı ve PLA flament verildi. Seçilen pilot okullardan 1 tane Bilişim Teknolojileri, 1 tane Teknoloji ve Tasarım öğretmeni projeyi uygulamak için eğitime alındı. Öğretmenlere ayrıca LMS sistemi üzerinden online ders içerikleri de verildi.

Bu kapsamada 81 ilden 100 okul arasına giren TOKİ Şehit Mehmet Koçak Ortaokulumuzda proje uygulanmaya başlamış olup proje kapsamında yer alan materyaller okulumuza ulaşmıştır. Öğrencilerimize 21. yy becerilerini kazandırmayı amaçlayan bu projenin öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diler, emek veren herkese teşekkür ederiz.

Ara

24 Kasım Öğretmenler Günü okulumuzda bir dizi programla kutlandı. Kutlama programı Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunumuyla başladı. Daha sonra okul müdürümüz Talip ÇAKIR tüm öğretmenlerimizi sınıflarında ziyaret ederek Öğretmenler Günü'nü kutladı. Bu özel gün vesilesiyle başta başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ve şehit öğretmenlerimizi saygıyla anıyoruz. Eğitimin, öğrenci yetiştirmenin bir ülkenin en önemli konusu olduğu bilinciyle çalışmalarımıza öğretmen olduğumuz ilk günkü aşkla ve azimle devam ediyoruz ve edeceğiz.

Ekm

2022/2023 Eğitim öğretim yılı okul aile birliği toplantısı 29/10/2023 tarihinde okulumuzda gerçekleştirildi.

Ekm

Büyük Önder Atatürk, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'in kabul edildiği TBMM oturumunda, "Türkiye Cumhuriyeti cihanda işgal ettiği mevkiye layık olduğunu başaracağı işlerle ispat edecektir. Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır" sözleriyle yeni rejime inancını vurgulamıştı.

Türkiye, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yokluklardan çıkardığı mucizenin adı olan Cumhuriyet'in 99'uncu yıl gururunu yaşıyor. Okulumuzda da Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.

Ekm

Hazreti Muhammed'in (SAV) dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlit Kandili, İslam dünyasının önemli gün ve geceleri arasında yer alıyor.

Mevlid, "doğum zamanı" demektir. Sözlük anlamı "doğum yeri ve zamanı" olan mevlid kelimesi, İslâm kültüründe özellikle Hz. Peygamber'in doğumunu, bu vesileyle yapılan törenleri ve yazılan eserleri ifade etmek için kullanılır.

Okulumuzda da bu kapsamda bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Eyl

2022-2023 eğitim öğretim yılı açılışı ve İlköğretim Haftası Kutlama Programı okulumuzda göreve yeni başlayan okul müdürümüzün açılış konuşmaları ile başladı.  Okul müdürümüz Talip ÇAKIR, "Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizle birlikte 2022-2023 eğitim-öğretim yılına erişmenin heyecanını yaşıyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılının başta öğrencilerimiz olmak üzere velilerimize, idarecilerimize, öğretmenlerimize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

Toki Şehit Mehmet KOÇAK ailesi olarak okul müdürümüz Talip ÇAKIR ve müdür yardımcımız Züleyha BAYKAL'a hoşgeldiniz diyor, 2022-2023 eğitim öğretim yılında öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz başta olmak üzere herkese başarılı bir yıl diliyoruz.

Tem

2021/2022 eğitim öğretim yılının sonunda öğrencilerimizle birlikte karne heyecanını doyasıya yaşadık. Başarılı bir eğitim öğretim yılının ardından öğrencilerimizi yaz tatiline uğurluyoruz. Ayrıca okulumuzdaki görev süreleri dolarak başka okullara tayinleri çıkan okul müdürümüz Arif Uyar ve müdür yardımcımız Yakup Yaylagül'e Toki Şehit Mehmet Koçak ailesi olarak emeklerinden dolayı teşekkür eder, yeni görev yerlerinde başarılar ve kolaylıklar dileriz.

May

Okulumuzda Tübitak 4006 Bilim Fuarı etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte toplam 25 proje yer aldı. Katılım gösteren tüm katılımcılara ve emek veren öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.